حقوق پناهندگی در آلمان سال 2024
بروز جنگهای متعدد در سرتاسر جهان، امروزه پناهندگی را به موضوعی مهم تبدیل کرده است. در این بین آلمان به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه پذیرش مهاجران به حساب میآید. حقوق پناهندگان در آلمان سالانه به روز شده و طبق قوانین بین المللی تنظیم میشود. یکی از راههای مهاجرت به آلمان که در نظر افراد ساده به حساب میآید؛ پناهندگی است.
یادگیری زبان آلمانی یکی از پیش نیازهای اصلی مهاجرت به این کشور است. با شرکت در دورههای آموزش زبان آلمانی موسسه گات میتوان این زبان را به سادگی یاد گرفت. در این مقاله شما را با حقوق پناهندگی در آلمان سال 2024 و شرایط پناهنده شدن به این کشور آشنا میکنیم.
مقدمه پناهندگی در آلمان
اقتصاد پیشرفته کشور آلمان افراد زیادی را به سوی خود جذب میکند. سفر به کشور آلمان از دیرباز نزد عموم طرفداران زیادی داشته؛ این موضوع امروزه نیز به قوت ادامه پیدا کرده است. افراد زیادی شیفته سفر به آلمان هستند. گاهی اوقات این هدف تنها محدود به سفری چند روزه به آلمان نمیشود. افراد زیادی قصد دارند که سفری طولانی مدت و حتی دائمی در این کشور داشته باشند و به شهروند آلمان تبدیل شوند.
مهاجرت به آلمان راههای گوناگونی دارد. افراد باید بتوانند مناسبترین حالت ممکن را با توجه شرایط خود انتخاب کنند. یکی از راههای مهاجرت به این کشور، پناهندگی در آلمان است. اکثر افراد پناهندگی را راهی ساده و قابل دسترس برای دستیابی به اقامت آلمان در نظر میگیرند. این تصوری اشتباه است و برای پناهدگی در آلمان فرد باید شرایط ویژهای داشته باشد. گاها دشواریهای مسیر پناهندگی تا دستیابی به شهروندی آلمان به حدی میرسد که افراد زیادی از انتخاب این مسیر پشیمان میشوند.
بر اساس قوانین کشور آلمان، حق پناهندگی تنها به افرادی تعلق میگیرد که شرایط ویژهای داشته باشند. شرایط پناهندگی در آلمان به این صورت است که فرد به دلایل مختلفی در کشور محل زندگی خود مورد آزار و اذیت قرار گیرد. باید تحت فشار بودن فرد از نظر مسائل مذهبی، سیاسی و اعتقادی تا حدی برسد که دیگر برای او امکان بازگشت وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: کلاسهای مکالمه زبان آلمانی
پناهندگی در آلمان
در موضوعات سیاسی، افراد مایل به پناهندگی در آلمان، به دلیل نداشتن امنیت جانی در کشور خود؛ امکان بازگشت دوباره به کشورشان را ندارند. این حالت اغلب برای پناهندگان سیاسی رخ میدهد که در گروههای خاص عضو شده و با جان خود تهدید شوند.
پناهجویان بعد از اینکه به خاک آلمان رسیدند؛ باید درخواست پناهندگی خود را ثبت کنند. این مرحله با مراجعه به یک نهاد دولتی و رسمی همچون اداره پلیس، ادامه مییابد. بعد از این مرحله، پناهجویان به مراکز اقامت اولیه منتقل میشوند. سکونت افراد در این محلها به صورت موقت است تا زمانی که محل زندگی آنها به طور دقیق تعیین شود. به این افراد در محلهای اقامت اولیه، امکانات اولیهای برای زندگی میدهند.
برای اینکه درخواست اولیه پناهندگی در آلمان ثبت شود؛ افراد باید مهاجرانی از کشورهای نا امن باشند. بعد از طی شدن مراحل اولیه ثبت نام افراد به عنوان پناهجو، اقامت موقت به آنها داده میشود. محل زندگی پناهندگان بعد از این مرحله از محل اقامت اولیه به مراکز دیگر تغییر میکند. پناهجویان نمیتوانند در انتخاب محل اقامت خود دخالتی داشته باشند و باید در محل تعیین شده توسط دولت آلمان ساکن شوند.
تمامی کشورهای حوزه اتحادیه اروپا به عنوان کشورهای امن به حساب میآیند. همسایههای آلمان که مرز خاکی با این کشور دارند نیز در زمره کشورهای امن قرار میگیرند. افرادی که به صورت زمینی به آلمان سفر میکنند شانس پایینی در پناهده شدن به این کشور دارند. مسیرهای دریایی اغلب برای سفر پناهندگان به این کشور مورد استفاده قرار میگیرند. حجم اعظم پناهندگان، از یونان و ایتالیا به کشور آلمان سفر میکنند.
میزان حقوق پناهندگی در آلمان
در سال 1993 قوانین مربوط به حمایتهای دولت از پناهندگان در کشور آلمان وضع شده است. اجرا این قوانین موجب شد؛ پناهندگان بتوانند به طور همزمان از کمکهای نقدی و غیر نقدی دولت استفاده کنند. پناهندگان میتوانند در کمپهای کشور آلمان مستقر شوند و حقوقی برای پرداخت هزینههای زندگی خود نیز داشته باشند. حقوق ماهیانه برای پناهندگان در سال 354 یورو است.
در برخی مواقع، حقوق پرداخت شده به پناهجویان از مقدار مشخص شده در قانون کشور آلمان کمتر است. در صورتی که فرد در مراکز اقامتی ویژه سکونت داشته باشد حقوق کمتری به او پرداخت میشود. برای این پناهجویان مبلغ 180 یورو به صورت ماهیانه در نظر گرفته شده است. این افراد به طور مستقیم نیازهای اصلی روزانه خود را از طریق اقامت در این مراکز برطرف میکنند. مهمترین مسئله خرد و خوراک است که غذا به طور منظم در این کمپها بین افراد توریع میشود. پوشاک را نیز در دورههای زمانی مشخصی در این محلها به پناهجویان میدهند.
این در شرایطی است که بخش اعظمی از این مقدار حقوق صرف هزینههای زندگی همچون لباس، هزینههای درمانی، لباس و مواد غذایی میشود. هزینههای شخصی هر پناهنده در کمترین حالت ممکن 219 یورو به صورت ماهیانه است. برای پناهجویانی که در کمپهای ایالات مختلف آلمان ساکن میشوند؛ مبلغ حقوق ماهیانه به 163 یورو کاهش مییابد. فرد میتواند این پول را صرف هزینههایی همچون تفریح، رفت و آمد، شرکت در رویدادهای مختلف و برنامههای اجتماعی کند.
بیشتر بخوانید: بهترین آموزشگاه زبان آلمانی
میزان حقوق پناهندگی در آلمان؛ افراد ساکن در کمپهای دولت آلمان
با توجه به توضیحات میتوان دریافت که حقوق پرداختی به پناهجویان در آلمان مقدار ثابت و مشخصی ندارد. عوامل مختلفی میتوانند بر آن تاثیر بگذارند. یکی از مهمترین این موارد سن فرد است. در جدول زیر حقوق تقریبی یک فرد پناهجو در کشور آلمان ذکر شده است:
وضعیت و سن فرد پناهنده | میزان حقوق دریافتی |
فرد مجرد بزرگسال | 131-163 یورو |
فرد متاهل | 147 یورو |
کودکان زیر 5 سال | 105 یورو |
خردسالان در بازه سنی 6 تا 13 سال | 109 یورو |
نوجونان بین سنین 14 تا 17 سال | 111 یورو |
· میزان حقوق پناهندگی در آلمان؛ افراد غیر ساکن در کمپهای دولت آلمان
در صورتی که پناهجو در کمپهای دولت آلمان اقامت نداشته باشد؛ میزان حقوق او افزایش مییابد. این افراد از حمایتهای غیر نقدی دولت برای ادامه زندگی خود برخوردار نیستند. حقوقی که به پناهجویان خارج از کمپ داده میشود؛ هزینههای مربوط به اجاره خانه و زندگی روزمره را پوشش میدهد.
فرد باید بتواند به درستی این مقدار حقوق را برای بخشهای مختلف زندگی اعم از خرید پوشاک، اجاره خانه و غذا تقسیم بندی کند. برای این دسته از پناهجویان در آلمان هزینههای مربوط به خرید اسباب و اثاثیه منزل نیز داده میشود. شرایط استفاده از این حمایتهای مادی تنها یکبار برای فرد امکان پذیر است.
به طور میانگین برای پناهجویانی که در خارج از کمپهای ایالات مختلف آلمان سکونت دارند؛ مبلغ 367 یورو به صورت ماهیانه پرداخت میشود. شرایط سنی، نیازهای مادی فرق را تغییر میدهد. این موضوع در مورد حقوق پناهندگی در آلمان نیز رعایت میشود. در جدول زیر به طور حدودی، حقوق ماهیانه پناهندگی در آلمان برای افراد غیر ساکن در کمپ ها، ذکر شده است:
وضعیت و سن فرد پناهنده | میزان حقوق دریافتی |
فرد مجرد بزرگسال | 294- 367 یورو |
فرد متاهل | 330 یورو |
کودکان زیر 5 سال | 249 یورو |
خردسالان در بازه سنی 6 تا 13 سال | 283 یورو |
نوجونان بین سنین 14 تا 17 سال | 326 یورو |
مقاله پیشنهادی: آشنایی با نظام سیاسی آلمان
مهم ترین حقوق پناهندگان در کمپهای آلمان
کشور آلمان به اقتصاد پیشرفته خود در جهان شهرت دارد. این کشور توانسته جایگاه نخست اقتصادی را در بین کشورهای اروپا به خود اختصاص دهد. در این اقتصاد پیشرفته و رو به رشد، حقوق پناهندگان نیز به رسمیت شناخته شده است. دولت آلمان با وضع قوانین مختلفی در این زمینه، کمکهای مالی زیادی به پناهجویان ارائه میدهد. قوانین مربوط به حمایتهای مالی از پناهجویان Asylbewerberleistungsgesetz (AsylbLG) نام دارد. از اصلیترین حقوق پناهندگی در آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· بیمه و حقوق اجتماعی، مانند سایر ساکنین آلمان، برای پناهندگان در این کشور نیز در نظر گرفته میشود.
· کمکهای مادی و حقوق ماهیانه به پناهجویان در آلمان پرداخت میشود. این مقدار حقوق هزینههای مربوط به اجاره خانه و سایر هزینههای روزمره را تحت پوشش قرار میدهد.
نهادهای خیریه حمایت کننده از پناهندگی در آلمان
دولت آلمان قوانین ویژهای برای حمایت از پناهندگان دارد. علاوه بر دولت، نهادهای خیریه متعددی نیز برای کمک به این افراد داوطلب میشوند. این موسسات از نظر مادی و معنوی به افراد پناهنده در آلمان یاری میرسانند. از مهمترین نهادهای خیریه حمایت کننده از پناهندگی در آلمان، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید: آموزش آنلاین آلمانی با اساتید حرفه ای
· سازمان صلیب سرخ (German Red Cross)
سازمان صلیب سرخ که در کشور آلمان به اسم DRK نیز شناخته میشود؛ کمکهای مالی به پناهندگان این کشور ارائه میکند. در کنار کمکهای مادی، این سازمان حمایتهای غیر نقدی نیز برای پناهندگی در آلمان در نظر میگیرد. این کمکهای غیر نقدی لباس و کالاهای اهدایی به پناهجویان به حساب میآیند. صلیب سرخ به سلامت روحی پناهجویان نیز اهمیت زیادی میدهد و در صورت نیاز به این افراد جلسات مشاوره نیز برگزار میکند. این موسسه خیریه در بوخوم قرار دارد و سازمانی غیر انتفاعی است.
برخی از حمایتهای این سازمان، تحصیل و آموزش پناهجویان را نیز تحت پوشش قرار میدهد. سازمان غیر دولتی Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V کمک هزینههای شرکت در دورههای آموزش زبان به پناهجویان ارائه میدهد. استفاده از این موقعیت، مسیر پیدا کردن کار را برای فرد هموار میکند.
· سازمان Aktion Deutschland Hilft
سازمان اتحاد امدادی آلمان، کمکهای مادی متعددی را به پناهندگان ارائه میدهد. این سازمان همچنین در صورت نیاز، جلسات مشاورهای برای پناهجویان برگزار میکند. بروز مشکلات روحی و افسردگی در اوایل دوران پناهندگی شیوع زیادی دارد.
با شرکت در جلسات مشاوره، بروز بسیاری از مشکلاتی که ممکن است در آینده برای فرد پیش بیاید؛ کمتر میشود. حمایتهای مادی این سازمان، تفریح و شرکت فرد در فعالیتهای اجتماعی مختلف و دورههای آموزش زبان آلمانی را نیز تسهیل میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه زبان آلمانی را یاد بگیریم؟
· سایر سازمان ها
صلیب سرخ و سازمان اتحاد ملی از معروفترین سازمانهای حمایت کننده از حقوق پناهندگی در آلمان به حساب میآیند. سازمانهای دیگری نیز در این کشور به پناهجویان کمکهای مالی میکنند. از معروفترین این سازمانها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· Paritätischer Gesamtverband
· World Vision Deutschland
· ADRA Deutschland e.V.
· Malteser Hilfsdienst
· arche noVa
· SODI
· Freunde der Erziehungskunst
· LandsAid
· Malteser Hilfsdienst
· Johanniter-Unfall-Hilfe
· CARE Deutschland-Luxemburg e.V.
· arche noVa
· Zentralwohlfahrtsstelle der Juden in Deutschland
سخن پایانی
آلمان به عنوان یکی از مدرنترین کشورهای جهان، سالانه مهاجران زیادی به خود جذب میکند. برخی افراد با توجه به شرایط ویژه سیاسی و اعتقادی خود، مسیر پناهندگی به این کشور را بر میگزینند. دولت آلمان بر اساس قوانین بین المللی، حق و حقوقی برای پناهجویان قائل میشود. در ایالتهای مختلف این کشور کمپ هایی برای اسکان این پناهجویان وجود دارد.
دولت آلمان به طور مادی نیز از این افراد حمایت میکند. در آلمان، به طور ماهیانه به پناهجویان حقوقی پرداخت میشود. در این مقاله اشاره به مقادیر تقریبی حقوق پناهندگی در آلمان شد. این حقوق مقدار ثابتی ندارد و با توجه به شرایط فرد و سن او تغییر میکند.
شعبات گات در سراسر ایران
پست های اخیر
- آموزشگاههای زبان آلمانی در غرب تهران | بهترین گزینهها برای یادگیری زبان آلمانی
- ترجمه قلب من به آلمانی به همراه تلفظ صحیح
- دوستت دارم به زبان آلمانی
- مزایا و معایب زندگی در آلمان
- گرانترین شهرهای آلمان برای زندگی و تحصیل
- بهترین انیمیشنها برای یادگیری زبان آلمانی
- برای یادگیری زبان آلمانی چه کتابی بخوانیم؟
- ارزان ترین راه های سفر به آلمان
- حداقل حقوق و دستمزد در آلمان 2024
- صفر تا 100 درباره سیستم اقتصاد آلمان
ارسال دیدگاه :